Η Α΄τάξη συμμετέχει σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη

Με αφορμή το λογοτεχνικό έτος  Άλκης Ζέη και τα 100 χρόνια από τη γέννηση της αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές/τριες του Α1 και του Α2 έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα στη Λογοτεχνία. Από τις 8:30 έως τις 9:45 συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. 

Η κυρία Μαρίζα Ντεκάστρο, καταξιωμένη συγγραφέας και στενή φίλη της Άλκης Ζέη, μας μίλησε για την πολυτάραχη ζωή και το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη με το δικό της μοναδικό τρόπο. Μας παρουσίασε τους κύριους σταθμούς στη ζωή και στο έργο της Άλκης Ζέη. Μας διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο της « Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα». Μας διηγήθηκε ιστορίες πιο γνωστές, αλλά και άγνωστες στους πολλούς, άλλες πιο προσωπικές για να γνωρίσουμε καλύτερα την προσωπικότητά της και άλλες σχετικές με τα βιβλία της. Μετά την παρουσίαση, οι μαθητές/τριες είχαν την δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους στην κ. Ντεκάστρο, ερωτήματα που δεν αφορούσαν μόνο στην Άλκη Ζέη, αλλά επεκτάθηκαν και στην ίδια και στη σχέση της με την Άλκη Ζέη, δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών για τις λογοτέχνιδες. Έτσι τα παιδιά κέρδισαν διπλά: γνώρισαν βαθύτερα την Άλκη Ζέη, αλλά και τη Μαρίζα Ντεκάστρο. 

Ευελπιστούμε ότι κεντρίσαμε το ενδιαφέρον πολλών μαθητών, ότι εμπνεύσαμε κάποιους, ότι παρακινήσαμε αρκετούς να διαβάσουν λογοτεχνικά βιβλία. 

Οι φιλόλογοι 

Ζαχαράκη Γαρουφαλιά

Ράπτη Νένα

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.