Προγραμματισμός εκπαιδευτικών επισκέψεων (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2024)

Τρίτη 06/02/2024

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα παρακολουθήσουν την ταινία «Ο δρόμος της διαφυγής» (“Un sac de billes”, 2017) στον κινηματογράφο Διάνα. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη Γαλλία. Δύο νεαροί αδελφοί με εβραϊκές ρίζες, ο Μορίς και ο Ζοζέφ, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις θανάσιμες απειλές που επιφέρει το πολεμικό κλίμα. Με απίστευτο θάρρος, ανδρεία και δημιουργικότητα, προσπαθούν να δραπετεύσουν από την εισβολή των Ναζί και να επανασυνδεθούν με την οικογένειά τους.

Τετάρτη 28/02/2024

  • Η Α΄ Γυμνασίου θα επισκεφθεί το Μουσείο Τσαρούχη στο Λαογραφικό Μουσείο Αμαρουσίου και θα παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτω το Μαρούσι».
  • Η Β΄ Γυμνασίου θα επισκεφθεί το Πλανητάριο και θα παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Εργαστήριο-Πειράματα, οι Νόμοι του Νεύτωνα», «Θόλος, η ιστορία της Γης».
  • Η Γ΄ Γυμνασίου θα επισκεφθεί το Πάρκο του Ελληνικού.

Τετάρτη 06/03/2024

Η Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου θα επισκεφθεί τον κινηματογράφο Αθήναιον όπου θα παρακολουθήσουν την διαδραστική ταινία “Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό”.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.