Η  Γ’ τάξη επισκέπτεται το Πάρκο στο Ελληνικό

Την Τετάρτη 28.02.2024, στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογίας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές της  Γ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πάρκο στο Ελληνικό, στον χώρο όπου άλλοτε λειτουργούσε το Διεθνές Αεροδρόμιο.
Η ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε μια βιώσιμη σύγχρονη πόλη που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, είναι ένα φιλόδοξο project με ορίζοντα 25ετίας.
Αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό μάς παρουσίασαν οι ξεναγοί στο μοντέρνο και καλαίσθητο κτίσμα, που παλαιότερα στέγαζε αεροπλάνα και τώρα έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο. Με τη βοήθεια υπερσύγχρονης τεχνολογίας και τη χρήση ψηφιακού υλικού και διαδραστικών δραστηριοτήτων πλοηγηθήκαμε στο χτες, στο σήμερα και στο αύριο του Πάρκου και της ευρύτερης περιοχής.
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών πόλεις βιώσιμες για τον άνθρωπο και σε αρμονία με το φυσικό τους περιβάλλον;
Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε κατάλληλα το μιρκοκλίμα μιας περιοχής;
Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα μιας περιοχής, όπως τα πλημμυρικά φαινόμενα;
Πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από τη βιοκλιματική δόμηση;
Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας.
Τέλος απολαύσαμε τις δραστηριότητες που παρέχει το πάρκο και το καθιστούν ένα πολύ όμορφο χώρο ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.