Η Α΄γυμνασίου επισκέπτεται το κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και μας προ(σ)καλεί να λύσουμε δύο σταυρόλεξα «ψηφιακά»!

Την Παρασκευή 3/3/2023 , στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας ,  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ τάξης στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και παρακολούθησαν διαδοχικά τα εξής προγράμματα:

α) Στα χρόνια της Προϊστορίας , στο οποίο τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα αυτή τη χρονική περίοδο μέσα από ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδι

β) Περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή. Στην περίφημη «Θόλο» τα παιδιά έζησαν  ένα διαδραστικό ταξίδι στον χρόνο, στο οποίο αναπαραστάθηκαν όλα τα κτίσματα και τα έργα τέχνης που υπήρχαν στην Ακρόπολη , όπως ακριβώς ήταν , με όλα τα χρώματα και την περίτεχνη διακόσμησή τους. Η παρουσίαση έγινε ζωντανά από  ξεναγό και υπήρξε αλληλεπίδραση , καθώς τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας τον τεχνικό εξοπλισμό της αίθουσας.

Εμπνεόμενοι από όσα είδαν και έμαθαν , οι μαθητές Βανέσα Ζυγούνα  και Ελευθέριος Έξαρχος δημιούργησαν τα σταυρόλεξά τους με τη χρήση του ψηφιακού εργαλείου crosswordlabs και μας προ(σ)καλούν να τα λύσουμε!  

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:   

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.