Το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου πάει στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ‘Κώστα Κοτσανά’ και κάνει βόλτα στο Σύνταγμα.

Στις 14 Νοεμβρίου μαθητές και καθηγητές της Γ΄ Τάξης επισκεφτήκαμε το Σύνταγμα και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.
Ξεκινήσαμε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από το Σχολείο μας στις 9π.μ. και κατεβήκαμε στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα για βόλτα στην Ερμού και στο όμορφο, ιστορικό Εκκλησάκι της Καπνικαρέας.
Μετά από αυτή τη σύντομη και ηλιόλουστη βόλτα στις 11.30μ.μ. πήγαμε στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, όπου εκεί είδαμε από κοντά πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν διάφορες μηχανές της εποχής τους. Εντυπωσιαστήκαμε από τους καταπέλτες, το ξυπνητήρι της εποχής, την κούπα του Πυθαγόρα που έδινε το μέτρο στο ποτό, τις κανάτες κρασιού και νερού, τους συναγερμούς των σπιτιών, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, τους γερανούς βράχων, τον αυτόματο πωλητή αγιασμού, τα ρομπότ που πρόσφεραν νερωμένο κρασί στα συμπόσια και τα ωραία επιτραπέζια παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε για λίγο στην εποχή των μακρινών προγόνων μας και των επινοήσεών τους!

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.