Διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ τάξης

Στις 4 και 5 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ τάξης.  Αρχαία Ολυμπία, μονή της Αγίας Λαύρας, Καλάβρυτα, Οινοποιείο της Αχάια Κλάους ήταν οι σταθμοί μας. Τόποι που αποτελούν σταθμούς για την ιστορική εξέλιξη της χώρας μας και πηγή έμπνευσης για όλη την ανθρωπότητα.

Εντυπωσιαστήκαμε από τον χώρο με τα πέτρινα κτίσματα, την τοποθεσία, την ιστορία 163 χρόνων, αλλά και τη σύγχρονη δραστηριότητα του οινοποιείου Αχάια Κλάους, λίγα χιλιόμετρα από την Πάτρα. Μαγευτήκαμε από  τα ιερά της αρχαίας Ολυμπίας κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και την ανθισμένη φύση, τρέξαμε στο αρχαίο στάδιο, θαυμάσαμε τα μοναδικά εκθέματα του μουσείου, όπως το κράνος του Μιλτιάδη, τον Ερμή του Πραξιτέλη, τις παραστάσεις των ζωφόρων με τους συμβολισμούς τους. Θυμηθήκαμε την Καλλιπάτειρα και στοχαστήκαμε το ολυμπιακό ιδεώδες. Το ελεύθερο και αγωνιστικό πνεύμα του λαού μας θαυμάσαμε στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας, όπου φυλάσσεται το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης του 1821.  Συγκλονιστήκαμε επισκεπτόμενοι το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, καθώς και τον τόπο της άνανδρης εκτέλεσης των ανδρών και εφήβων των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς κατακτητές το 1943.

Παρότι η διαδρομή μας στην ιστορία ήταν μεγάλη, όπως και οι αποστάσεις που διανύσαμε, είχαμε πολλές ευκαιρίες να χαλαρώσουμε, να παίξουμε, να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Γυρίσαμε έχοντας στις αποσκευές μας περισσότερες γνώσεις και πολλές ευχάριστες αναμνήσεις.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.