Μία ακόμη θεατρική εξόρμηση του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να καλλιεργήσουμε τη θεατρική παιδεία στους μαθητές μας και πρωτίστως να τους ευαισθητοποιήσουμε αναφορικά με τα πρόσωπα που έχουν ειδικές δεξιότητες, όχι μόνο ανάγκες, την Πέμπτη 25/1/2024, όλες οι τάξεις του 2ου  Γυμνασίου Αμαρουσίου παρακολούθησαν την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» στο θέατρο Έλλη Λαμπέτη. 

Η παράσταση, σκηνοθετημένη από τον Νικορέστη Χανιωτάκη, στηρίζεται στο ομώνυμο και βραβευμένο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον. Ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα παιδί που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσάς του. Δεν είναι μόνο ο θάνατος του σκύλου, αλλά και άλλα μυστήρια που λύνει ο Κρίστοφερ κατά την αναζήτησή του αυτή.

Ακόμη περισσότερα «μυστήρια» λύσαμε εμείς, οι θεατές, που ήρθαμε σε επαφή με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τον κόσμο όσοι έχουν έναν ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο σκέψης από τους συνήθεις νευροτυπικούς ανθρώπους. Σε αυτή τη συνειδητοποίηση συνέβαλε και το γεγονός ότι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όσα είδαν με τους ηθοποιούς στο τέλος της παράστασης.

Έγραψαν τις εντυπώσεις τους για την παράσταση οι μαθήτριές μας:

Εξάρχου Ανδρονίκη(Α1): «Προσωπικά, αυτή η παράσταση μου άρεσε πολύ γιατί με έκανε να καταλάβω ότι άμα κάποιος άνθρωπος θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το καταφέρει ανεξάρτητα από τα προβλήματα ή τις δυσκολίες που έχει.»

Κέντρου Φαίη(Γ1): «Η παράσταση αυτή με βοήθησε να καταλάβω τον ιδιαίτερο τρόπο που δουλεύει το μυαλό ενός παιδιού που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Επιπλέον υπήρχαν πολλά συγκινητικά σημεία. Τέλος η μουσική και το σκηνικό ήταν αρκετά στοχευμένα, καθώς απεικόνιζαν κάθε φορά τις σκέψεις του πρωταγωνιστή.»

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2023-2024. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.