Συμμετοχή του σχολείου μας σε πανελλήνια έρευνα υπό την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α για τη βία στο διαδίκτυο

Aξιότιμοι Γονείς και Κηδεμόνες,

το σχολείο μας έχει επιλεγεί να συμμετάσχει μαζί με άλλα περίπου 600 σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα στη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Tεχνολογίας και Έρευνας με τίτλο «Βία στο διαδίκτυο». Η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας,Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με αριθμό πρωτοκόλλου 142639/ΓΔ4 επισυνάπτεται.

Οι ερωτήσεις της έρευνας αφορούν στις διαδικτυακές εμπειρίες και συνήθειες των εφήβων σε σχέση με τις μορφές βίας που μπορεί να συναντήσουν σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον κατά την ενασχόλησή τους με τον ψηφιακό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται το πόσο συχνά συναντούν οι μαθητές μορφές βίας στο διαδίκτυο ως θύματα αλλά και ως παρατηρητές, αν οι συχνότερες μορφές βίας που συναντούν ξεκινούν από στερεότυπες αντιλήψεις όπως π.χ. ισότητα των δυο φύλων, διαφορετικότητα ως προς την καταγωγή ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό και πως να αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές μορφές διαδικτυακές βίας.

Πρόκειται για έρευνα που απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω ενός ερωτηματολογίου το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι ερωτήσεις δεν περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα των παιδιών, παρά μόνο την ηλικία τους, το φύλο τους και το αν διαμένουν σε πόλη ή χωριό, στοιχεία που απαιτούνται για την ασφαλή διεξαγωγή των συμπερασμάτων).

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.